Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

Sposób na ping i fps.

Artykuły i poradniki do HLDS / AMX MOD X / Counter Strike

Psycho

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#1) Napisano 17 paź 2011, o 10:56

Siema.Od razu pisze , że nie jest to mój poradnik.Znalazłem go na konkurencyjnym portalu ale bardzo mi pomógł i dlatego zamieszczam go tutaj niech innym też się przyda.Ping spadł o 10-15 fpsy wzrosły z 70-100 do 140-190.Gra jest płynna bez żadnych ścin.

PING, LATENCY, LAG CONFIG
Drastyczny wzrost liczby FPS-ów i spadek pingu
Opis:
Jest to prosty plik konfiguracyjny CFG, który znacznie obniża PING w Counter-Strike i wysoko podnosi liczbę klatek na sekundę (FPS). Przy czym nie psuje nic w wyświetlanej grafice, nie psuje jakości generowanych obiektów. Naprawdę POLECAM!

Instrukcja:
1. Skopiuj plik PING.cfg do folderu CSTRIKE (tzn. tam gdzie masz takie pliki jak: config.cfg, autoexec.cfg, libist.gam, server.cfg itd)
2. Uruchom Counter-Strike i podczas gry wywołaj konsolę (aby to zrobić naciśnij tyldę [~])
3. Wpisz exec ping.cfg i naciśnij ENTER
4. To wszystko! Na pewno od razu zauważysz spadek pingu i zwiększenie FPS-ów
Funkcje:
Zmniejszenie pingu
Wzrost FPS-ów

Link do pliku:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.sendspace.com/file/zthm1o">http://www.sendspace.com/file/zthm1o</a><!-- m -->

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#2) Napisano 17 paź 2011, o 15:10

Plik obniża ilość pakietów wysyłanych do serwa.
Teoretycznie ok, ale dla innego gracza latasz wtedy można powiedzieć płynnie ale bez głowy :D
Dlatego na dd2 mamy plugin który sam podnosi parametry do wymaganej normy serwera.
Aczkolwiek jak ktoś ma bardzo słabego neta może się przydać
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Psycho

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#3) Napisano 17 paź 2011, o 16:17

Nikt jeszcze nie narzekał ;) Ja mam neta dobrego tyle , że system zaśmiecony i dopóki nie zrobie formata to mi się przydało.

Wróć do Artykuły/Poradniki