Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

Skoki FPS'ów :(

Masz problem z CS ? - wyraź "To".

Buszek

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#1) Napisano 22 maja 2012, o 15:48

Witam serdecznie,

Może zacznę od zaprezentowania mojego sprzętu:

Lenovo IdeaPad G770
Procesor: Core i5 2450M 2,5
Pamięć RAM: 8GB
Dysk twardy: 500GB
Przekątna ekranu: 17,3''
Radeon HD 6650 , Pamięć: 2 GB GDDR3
System operacyjny: Windows 7 Home

Zakupiłem nowego laptopa, odpalam CS 1.6 i na pierwszy rzut oka, wszystko ok, ale jak biegnę dajmy na to długą i najadę kursorem na modele CT/TT to od razu skoki FPS od 100 do 25. Czytałem trochę w necie, ale są tematy głównie z 2k10 w dół, a na te nowe bardzo słabe odpowiedzi. Jeżeli bym miał gForce z którego korzystałem od 2000 roku aż do teraz to bym nie miał najmniejszego problemu. Niestety z radeon'em mam styczność 1wszy raz i nie wiem co tu trzeba po ustawiać itp. żeby owych skoków nie było :)

1. Wykluczam przeinstalowanie sterowników, bo jak typek z kwietnia tego roku napisał gdy miał ten sam problem "Po usunięciu sterowników radeona, zrobiłem restart lapsa i przy ładowaniu windowsa, same od nowa się zainstalowały.

2. Sprzęt też wykluczam bo na procku 1,8 duo, gforce 8600 1 GB i 2 GB RAM miałem 100 FPS cały czas bez żadnych skoków.

3. Jak odpale sobie po włączeniu CS 1.6 "new game" i latam na swoim serwerze (tak jakby) to FPS 100 non-stop :) dopiero jak są inne modele to skaczą.

4. Jadę na cfg ze starego kompa więc wszystkie ustawienia mam te same :)

Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc :)

pozdrawiam :)
Obrazek

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#2) Napisano 22 maja 2012, o 19:12

Hmm. Więc tak. Ja na twoim miejscu zapytałbym sie na wiaderko.com, może tam Ci cos pomogą, a na pewno to zrobią. Co do twojego problemu to powiem, że kiedys tez miałem radeona karte graficzna, i mi tez skakaly fpsy, pingi i klatkowałem. Zmieniłem karte na gorszą co prawda, teraz mam geForce 6600, na cs'a styknie, i nie mam żadnych problemów. Tylko jak niekiedy patrze w strone 10 ludzi na serwerze koło siebie ustawionych to mi spadają fpsy do 30, ale nie zwracam na to jakiejś większej uwagi ;)
Mam nadzieje że pomogłem, ema :D

Buszek

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#3) Napisano 23 maja 2012, o 09:39

No trochę pomogłeś bo na wiaderku znalazłem jakiś opis co do FPS, ale już mówię co było nie tak:

1. Prawy przycisk myszki>Właściwości Grafiki>Gry>Ustawienia aplikacji 3D>Czekaj na odświeżenie pionowe>Always Off

- Lecz to nie pomogło do końca i metodą prób i błędów spróbowałem tego:

2. Prawy przycisk myszki>Właściwości Grafiki>Zasilanie>Metoda przełączania grafiki>Wybierz procesor graficzny ręcznie lub odpowiednio do bieżącego źródła zasilania

Tak dla kogoś na przyszłość :D
Obrazek

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#4) Napisano 23 maja 2012, o 15:07

i to pomoglo ?

Buszek

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#5) Napisano 24 maja 2012, o 10:29

No ja już ustawiłem wszystko i mam 100 FPS all time :D dobrze wiem, że można mieć dużo słabszego kompa i wycisnąć 100 FPS ale, właśnie trzeba umieć ustawić w karcie graficznej wszystko żeby to działało, a ja w radku nie umiałem :D
Obrazek

Wróć do Problemy