Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

Wyjaśnienie - Klapouchy vol2

Ważne komunikaty

Klapouchy[dgl]

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#16) Napisano 6 kwie 2012, o 23:23

I jak tam ?
Obrazek

Truuuskafka

Zawsze pomocny

• Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Postawione piwa: 1
  • Otrzymane piwa: 11

(#17) Napisano 7 kwie 2012, o 00:11

Czekamy na odpowiedź adminów którzy się jeszcze nie wypowiedzieli.

Trochę cierpliwości.
Pozdrawiam
Truska♥

DmQ

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 2
  • Otrzymane piwa: 5

(#18) Napisano 7 kwie 2012, o 00:33

Powiem Ci tak. Ja chociaż nie jestem nawet "kimś" dla tej serwerowni nigdy za twoją osobą za bardzo nie przepadałem. Nie lubię być zmuszany do podejmowania decyzji. Teraz mnie trochę utwierdziłeś w moim mniemaniu o Tobie. Kara to kara a to co zrobiłeś było po prostu żałosne. Psując komuś krew nie udowodnisz swojej siły a co najwyżej głupotę.

Sądzę, że taka nauczka nauczy Cię trochę pokory. Tyle z mojej strony ale podoba mi się sam gest, że przepraszasz i tylko to mi się w tej sprawie podoba.

Pozdrawiam,
DmQ.
Obrazek
Obrazek

OptiMuS-PrimE

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 3

(#19) Napisano 7 kwie 2012, o 12:03

Nie myślałem, że będę wypowiadał się w tym temacie. Ja Ciebie widywałem na serwerze AWP od czasów jeszcze jak grałem na platformie NS. Widząc twoja grę wtedy wiedziałem, że jeszcze dużo mi brakuje do poziomu jaki Ty reprezentujesz. Nie wiem co się dokładnie stało z Tobą i forum(nie wnikam). Kara jaka Tobie została wymierzona MOIM zdaniem jest słuszna, w moich oczach teraz bardzo straciłeś. Nawet Judasz się nawrócił, wiem że to Ty byłeś twórcą tej dobrej serwerowni. Za to szacunek dla Ciebie, bo sam wiem ile kosztuje coś tak wielkiego, i nie mówię tutaj o pieniądzach.

pozdro OptiMuS

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#20) Napisano 8 kwie 2012, o 20:04

Z opinii 12 osób wynikło że decyzja jest taka sama jak na spotkaniu konferencyjnym:

-Grać możesz , konto na forum masz odblokowane
-Stary steam zostaje zbanowany (forma kary), zaczynasz od początku na nowym.

Pozdrawiam
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Klapouchy[dgl]

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#21) Napisano 8 kwie 2012, o 20:45

Chyba karą jest to, że nie mam już żadnych praw na całej serwerowni. Więc nie do końca rozumiem tą decyzję. Kara, za co? Za to, że przez lata byłem dobrym adminem i kierowałem serwerem dd2? W każdym razie piękny prezencik na Święta - dzięki za niego.

Część z tych osób, która wypowiedziała się negatywnie pewnie kierowała się stanem osobistych relacji ze mną. Jednak nie chcę w to wnikać.

Pozdrawiam,
Klapouchy
Obrazek

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator

(#22) Napisano 8 kwie 2012, o 23:43

[quote="Klapouchy[dgl]"]Chyba karą jest to, że nie mam już żadnych praw na całej serwerowni. Więc nie do końca rozumiem tą decyzję.[/quote]

Z praw sam zrezygnowałeś.
http://cs-lamers.com/viewtopic.php?f=18&t=2815

A kara jest za "robienie z reszty idiotów". Tak ze się nie dziw z ich zdania gdyż sam sobie na to zasłużyłeś.

Temat uważam za zamknięty.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Klapouchy[dgl]

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#23) Napisano 9 kwie 2012, o 00:17

Z nikogo nie robiłem idioty. Ok, w takim razie powiem Ci dlaczego tak mocno uważam za niestosowną tę decyzję. Po
1. To ja tworzyłem, poprzez złożenie odpowiedniego teamu adminów życie tego serwera na którym teraz gramy. Od czasów counter-site.pl, które to prowadzone byłe przeze mnie i dawnego kumpla przez 1 do 1,5 roku. Poprzez czasy eXon'a, z którym niestety nie było jakiekolwiek kontaktu - około 1 rok. Po czasy aktualne - csl.
2. Stary, przecież razem tworzyliśmy csl - tego już nie pamiętasz?
3. Ogarniałem wszystko co się dzieje na serwerze - wszystkie pluginy, ustawienia, zarządzanie.
4. Sam siedziałem nad tym by zmigrować wszystkie bany, które stały wcześniej na amxbans 5.1 do nowego amxbans'a. Sam stawiałem jeszcze przekazywałem Ci odpowiednie informacje co do tego. Dlatego teraz macie 13k banów(które zbierałem ze swoim teamem przez lata) a nie 3k!
5. Nie zależało mi na kasie(co chyba widziałeś) a jedynie na tym by serwery prężnie działały i sprawiały ogromną radość osobą do nas "przybijającym"!

Fakt, tak jak pisałem, ostatnie pare miesięcy nie zajmowałem się mocno serwerem - miałem trochę prywatnych spraw a wchodziłem jedynie by pobanować czitów i oderwać się od rzeczywistości na jakiś czas... Najgorszym jest to, że większość mnie dobrze nie zna a wypowiada się. Osoby te właśnie widzą te parę miesięcy, gdzie nie byłem zbyt dysponowany.

Co do tego co się wydarzyło - przeprosiłem. Każdy ma chwilę słabości. Mnie dopadła złość na którą nie tylko złożyła się ta cała afera na csl. Nie mówcie mi, że Wy zawsze żyjecie w spokoju i radości, bo i tak nie uwierzę!

Naprawdę nie proszę o wiele w kontekście całego "spadku" jaki po sobie zostawiłem. Chodzi o tego docenienie a nie odwdzięczenie się zbanowaniem :O.
Już nie mówię/piszę o tym co mi Axl wytknąłeś z tym, że sam zrezygnowałem ze wszystkich funkcji. Naprawdę nie wiesz dlaczego to zrobiłem? To Ci powiem! By zwrócić Twoją uwagę na to co się wydarzyło - byś ze mną normalnie i całkiem zwyczajnie pogadał, ale Ty po prostu zabrałeś mi prawa h@... No sorka, ale tak to się chyba nie robi kumplowi :/

Pozdrawiam,
Klapouchy
Obrazek

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator

(#24) Napisano 9 kwie 2012, o 02:05

Może pokrótce.

Nie piszemy o tym co było a o tym co jest teraz i za co, wszystko zostało wyjaśnione w poprzednich tematach, ale skoro nalegasz...

Ad.1 Tak Ty tworzyłeś za co cale grono Ci dziękuje, jednak ani razu nie dałeś pomysłu aby coś zmienić dodać odjąć, na serwer wchodziłeś już tylko by grać, na forum przez cały rok napisałeś 17 postów do których trzeba było Cię zaprosić

Ad.2 Tak razem, masz na myśli że przeniosłeś do nas serwer i poza tym dodawałeś na jego utrzymanie. Reszte Twojego udziału odzwierciedla aktywność forum.

Ad.3 Tak, a po przeniesieniu na te forum większość została zmieniona dzięki propozycjom i opiniom graczy i adminów. Ogólnie zarządzanie było ustalane w administracji gdzie pokazywałeś się, a w sumie pokazałeś kilka razy

Ad.4 Migracja jest automatyczna, więc nie wiem o jakim siedzeniu mówisz.
W amxbansie jest ok 230 stron banów z czego ok 30 jest z byłego portalu, dodałem aktualizacje z banid.pl i mamy +150 stron, wiec bez tych 30 by sie obeszło.

Ad.5 Ostatnio zażądałeś zwrotu 20zł bo tym jak dałem bana za to, że zbanowałeś/wyśmiałeś/zlekceważyłeś Hansa , CZK, yayabuzzke, muche nazywając ich dodatkowo pseudoadminami, jeżeli miałes do nich jakieś zastrzeżenia trzebabyło się w ich podaniach odpowiednio wypowiedzieć, a zapomniałem przecież na forum ciężko trafić.
Lekceważąc te osoby które de facto najwięcej zrobiły dla forum od początku jego istnienia, które jest ściśle związane z serwerami, sam siebie skreśliłeś. Dlatego tez do wyjaśnienia sprawy prawa zostały odebrane.

Osoby które Cię nie znały za dobrze wypowiedziały się na tyle na ile mogły, forum jest publicze a więc i oni mieli do tego prawo. Podczas debaty administracyjnej na twój temat admini nie mający dużego pojęcia określili się neutralnie, reszta napisała/powiedziała to co swoje, decyzja została podjęta.

Odnośnie zbanowania, zbanowane zostało Twoje konto steam gdyż z tego konta zostały uczynione szkody, kara musi być (taki serwerowy wac). Na forum nie masz bana bo się wypowiadasz, widze ze masz nowego stama na którym grałes pod przykrywką, teraz już możesz grac normalnie, zmień nick na kłapouchy i włolla.

Może nie każdy z każdym jest w 100% ok, ale jako praca zespołowa stoi na dość dobrym poziomie, Ty pracować w zespole nie potrafisz, a wyglądało to tak:

-Cze Axl daj mi passy do FTP
-Prosze juz daje, co bedziesz kombinował?
-A mam małą sprawę, dzieki, narka

Po 5 min widzę brak praw u członka administracji.

Po kolejne, dopiero co pisałeś, że "zabraliśmy" Ci prawa, teraz już widzę że inna wersję sobie ułożyłeś, tym razem zgodną z prawdą z małym ale: "by zwrócić moją uwagę na to co się wydarzyło". No zwróciłem uwagę, i w związku z tym co zrobileś Twoja rezygnacja była najlepszym co mogłeś w tej chwili zrobić. Zrezygnowałeś z wszelkich praw więc te prawa zabrałem.

P.S Odnośnie serwera dbam o niego jak tylko potrafię, nawet 2krotnie się zwolniłem z pracy by go ogarnąć. Dlaczego nie pisali do Ciebie tylko do mnie. NO bo jak widzisz ja tu odpowiadam na wszelkie propozycje, ja pomagam, w problemach, ja wgrywam na serwer uzgodnione modyfikacje, lub usuwam te które się graczom nie podobają. Tak więc gracze mnie rozpoznają bo jestem aktywny życiem CS-Lamers i staram się tu robić wszystko by grało jak najlepiej, w czym pomagają mi w tym osoby które dla Ciebie nic nie znaczyły, byli to tylko pseudo admini na serwerze, natomiast dla forum znaczą oni dużo więcej......

I powinieneś być im wdzięczny za to że tu możesz jeszcze grać bo zablokowane zostało tylko i wyłącznie Twoje konto steam. I To jest Twój prezent na święta.

Pozdrawiam !
Obrazek

Wróć do Ogłoszenia