Cytat:
Użyliście imienia i nazwiska użytkownika Kłapouchy dgl oraz zdjęcie, które zostało zrobione przez kogoś z jego otoczenia albo jego samego. Imię i nazwisko jak i wizerunek oraz zdjęcie nawet w wersji cyfrowej podlega ochronie prawnej i bezprawne wykorzystywanie jest zabronione.
Odnośnie Imienia i Nazwiska: Sposób przedstawienia został zmieniony na zgodny z polskim prawem
Zdjęcie które jest w pierwszym poście to suchy tekst a mianowicie:
http://img109.imageshack.us/img109/4074/3w287368765.jpg
Idc dalej jest to link do zewnętrznego 'amerykanskiego" portalu i tam znajduje się owe zdjęcie, a nie na "naszym" forum, tak więc prośby o jego usunięcie proszę zgłaszać tam.
---------------------------------
Cytat:
Dane te mimo, że mogły być dostępne w aplikacji STEAM wcale nie oznacza, że można je wykorzystywać przez was w jakimkolwiek celu. Do tego prawo ma jedynie STEAM o ile zamieścił odpowiedni wpis w regulaminie świadczenia usług lub przy rejestracji umieścili odpowiednią klauzulę do wykorzystania danych osobowych.
A czy ja wykorzystałem jakieś dane z aplikacji STEAM? Naprawdę nie wiem o co chodzi...
Link to profilu "publicznego" z tego co mi sie wydaje nie jest zabroniony

----------------------------------
Cytat:
Ponadto w regulaminie nie umieściliście iż zdjęcia i wypowiedzi stają się własnością forum, zatem jeżeli zażądał ich usunięcia jesteście zobligowani do ich usunięcia i nie wykorzystywania w żadnej formie.
"Rejestrując się na „Counter Strike Lamers” zgadzasz się na poniższe warunki. Jeśli się na nie nie zgadzasz, opuść i nie korzystaj z „Counter Strike Lamers”. „Counter Strike Lamers” ma prawo zmienić te warunki, ale musi Cię o tym poinformować."
I dalej:
"Zgadzasz się też na zapisywanie wszystkich informacji, które
podajesz, w bazie danych."
Baza danych jest własnością forum, tak więc jeżeli dane zostaną zapisane to automatycznie niestety są częścią forum.
----------------------------------
Cytat:
Teraz zmiana regulaminu nie ma znaczenia bo podejrzewam, że skoro napisał wam, że spotkacie się w sądzie to zrzuty ekranu powyższego topicu i regulaminu posiada.
Nie wiem po co i w jakim celu miałbym "teraz" zmieniać regulamin.
------------------------------------
A teraz kilka danych:
Forum stoi na serwerze w Niemczech (prawo niemieckie)
Ja obywatel Polski pisałem post z Anglii i jak widać na forum z tego co linijka wyżej wskazuje Niemieckim. (prawo polskie, niemieckie, angielskie)
Zdjęcie leży na serwerze w Stanach Zjednoczonych i myślę że zostało ono wrzucone tam przez obywatela polskiego mieszkającego w Anglii. (prawo polskie, angielskie, amerykanskie)
Tak więc jeżeli masz zamiar do mnie wyskakiwać i cwaniaczyć to proszę teraz o zapoznanie się również z prawem: angielskim, niemieckim, oraz amerykańskim
Pozdo...
P.S.
To była również odp na maila. Kłapo i prawnik to ta sama osoba...
Tematu proszę nie zamykać przez jakiś czas...