Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

Ściny, niskie fps, wysoki ping

Masz problem z CS ? - wyraź "To".

acab_wislaq

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#1) Napisano 11 lip 2014, o 20:01

Cześć, mam mały problem odnośnie bardzo niskich fps oraz przysłowiowych ścin. Wszystko zaczęło się można powiedzieć od tego, że wczoraj sformatowałem kompa, no, bo tego wymagał po prostu, a przed formatem wszystko było elegancko, tzn. były lekkie ściny, ale chwilowe i to było związane z zasyfionym kompem. Natomiast dzisiaj gdy sobie chciałem zagrać na serwerze to po prostu się nie dało, jak już wszedłem to nawet dobrze nie mogłem wybrać opcji find servers, bo mi w menu ścinało. A gdy wbiłem na serwer to w ogóle pingu nie było tylko napis w prawym górnym rogu warning....... coś tam dalej. Sterowniki do karty mam najnowsze jakie się da, próbowałem jeszcze dzisiaj by mi wyszukało, ale to nic nie daje, bo mam optymalne dla tego sprzętu jaki mam, z góry zaznaczam, że sprzęt nie jest najnowszy, no, ale przedtem wszystko dobrze śmigało. Cs'a też zreinstalowałem, mam steama jakby coś, też nic nie pomogło, priorytet jak zmieniłem na niski też nic nie dało. Macie moze jakieś pomysły co może być nie tak, albo jak moglibyście podać mi w jednym poście wszystkie komendy potrzebne do fps, wiem, że w necie jest tego multum, ale jedni piszą tak a drudzy tak...Dziękuję z góry za pomoc. ACAB.

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#2) Napisano 11 lip 2014, o 20:48

Blaszak czy laptop?
System XP, siódemka, ósemka?
Polaczenie z internetem kabel czy wi-fi?
Czy sa zainstalowane poprawne sterowniki do sieciowki i grafiki?
Czy przegladanie internetu, czy tez ogladanie filmikow np na youtube jest uporczywe, gorsze niz przed odswierzeniem systemu?
Ile masz wolnego miejsca na dysku systemowym?
Ilu rdzeniowy/ watkowy jest procesor i jakiej marki.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

acab_wislaq

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#3) Napisano 11 lip 2014, o 20:58

To tak:
Mam PC, windows XP, połączenie z netem przez kabel, sterowniki aktualizowane po formacie, oglądanie o wiele lepsze niż przed formatem, nie ścina nie nic. Wolnego miejsca mam ponad 50gb. Procesor jednordzeniowy AMD Sempron(tm) 3000+

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#4) Napisano 12 lip 2014, o 00:04

Kurcze ten procek naprawde masz dosc slaby, jak to to i grafa z tego okresu pewnie nie zaciekawa.
W opcjach karty graficznej w systemie jesli jest taka mozliwosc ustaw opcje zapewniajace maxymalna wydajnosc a najgorsza jakosc dla trybu OpenGL. W samym csie ustaw najmniejsza mozliwa rozdzielczosc. Wylacz tez wszystkie wspomagacze typu filtrowanie tekstur etc

Priorytet aplikacji w menadzerze zadan z reguly ustawia sie na wyzszy, w przypadku cs i leciwego kompa poradniki podaja by proces csa dac na nizszy priorytet by odciazyc reszte procesow, np sterujacych praca karty sieciowej. Nigdy nie mialem potrzeby tym sie bawic w przypadku csa wiec podaje to jedynie informacyjnie do testow.

Nastepnie trick odnosnie Twojego komunikatu w gornym rogu, moze w jakims malym procencie pomoze, a dokladniej to wylaczenie 20% przepustowosci lacza zarezerwowanej dla aktualizacji systemowych:
Z menu Start wybierz Uruchom
Wpisujemy polecenie gpedit.msc.
Uruchamiamy w ten sposób narzędzie Zasady grupy.
W gałęzi Konfiguracja komputera rozwijamy Szablony administracyjne --> Sieć -->Harmonogram pakietów QoS.
W prawej części okna zaznaczamy opcję Ogranicz rezerwowalną przepustowość i z jego menu podręcznego wybieramy polecenie Właściwości. Teraz zaznaczamy pole Włączone i określamy limit przepustowości na 0%.
Zatwierdzamy zmiany przyciskiem OK i restartujemy komputer.

Zdalnie wiecej nie pomoge.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Wróć do Problemy