Proponuje poczytac o religii rastafariańskiej tam też jest dobro i zło a przynajmniej odpoadnie Ci strzyga
Pewnie nie powinienem Ci odradzać czytania książek na tematy katolicyzmu ale jako osoba odwrócona od tej wiary
powiem tylko tyle że jest najbardziej polityczną religią świata i nie chodzi tu tylko o czasy teraźniejsze ale o całą historie.
Od zalania dziejów stara się przekonać ludzkość do zapisków kilku pijanych artystów i wedrowców mówiąc że są słowem Bożym
(z całym szacunkiem dla wartości artystycznej Biblii) lecz najwięcej narodów przekonano nie przy pomocy dobrego słowa a miecza.
Dzięki temu mamy dziś najwieksza mafje w hystorii świata która tak omamiła ludzkość że ta oddaje im haracze z własnej woli

Nie wspominając o bezkarnych pedofilach, to wyczytałem dziś i prawie sie na pysk przewróciłem
abp Michalik Powiedział, że wielu molestowań udałoby się uniknąć, gdyby relacje między rodzicami "były zdrowe" i gdyby ci nie rozwodzili się. - Słyszymy nieraz, że to często wyzwala się ta niewłaściwa postawa, czy nadużycie, kiedy dziecko szuka miłości. Ono lgnie, ono szuka. I zagubi się samo i jeszcze tego drugiego człowieka wciąga "
A co do zjawisk paranormalnych to proponuje Ci zainteresować sie iluzją ta sama niezwykłość a dużo więcej frajdy

O widzisz z tego wszystkiego zapomniałem o książkach
Kod da Vinci, Zaginiony Symbol (polecony przez CZK) doskonałe powieści w niezwykłym klimacie.
Polecam jeszcze od siebie książki Petera Berlinga : Dzieci Graala, Krew królów, Korona świata, Czarny kielich (wątek przewodni to zakon Templariuszy)