Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

CRASHE SERWEROW, CIEKAWE WYJASNIENIE

Ważne komunikaty

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#1) Napisano 4 maja 2012, o 19:55

Jak wszyscy wiemy odkąd kłapouchy dostał bana zaczęły się crashe serwerów,
które to były niby zbiegiem okoliczności. Kłapouchy zaprzysięgał się ze on nie ma nic z tym wspólnego.

Jako że logi z konsoli debuga były ucinane nie dało się zlokalizować IP atakującego crashera. Program do crashowania serwerów ma opcje lopp attac co 30sec uwalając serwer exploitem prawdopodobnie jo's 2012 któremu nie przeszkadzały zainstalowane zabezpieczenia. Straciliśmy trochę graczy ale teraz to nadrobimy jeśli pomożecie.

Dzisiaj wpadłem na ciekawy pomysł, że jeżeli założę hasło na serwer, to atakujący nie bedzie sie mógł połcząyc z serwerem i go uwalić, a jednocześnie w logach co ok 30sec powstanie wydruk IP osoby której nie weszla na serwer bo nie miała hasla lub było ono bledne. A teraz prosta analogia.

1. Wydruk z konsoli:
L 05/04/2012 - 16:54:34: "lol<1><>" entered the game
Compressing split packet (2291 -> 1355 bytes)
L 05/04/2012 - 16:54:38: "lol<1><>" joined team "SPECTATOR"
Server requiring authentication
89.76.32.73:63745: password failed
82.139.7.66:60973: password failed
L 05/04/2012 - 16:57:09: Team "CT" triggered "Target_Saved" (CT "1") (T "0")
L 05/04/2012 - 16:57:09: World triggered "Round_End"
L 05/04/2012 - 16:57:17: World triggered "Round_Start"
L 05/04/2012 - 16:58:35: "lol<1>" triggered "Game_idle_kick" (auto)
L 05/04/2012 - 16:58:35: Kick: "lol<1><>" was kicked by "Console"
L 05/04/2012 - 16:58:35: [META] (debug:3) Calling

2. Google > 89.76.32.73 + Klapouchy =

LINK oraz LINK

W razie czego posiadam kopie do wglądu.

3. I chyba wszystko jasne, w psychostatach na dole pokazuje ze korzysta z tego IP. Teraz wszyscy mamy pewność ...

4. Udawał że to nie jego wina i prosił na PW żeby usunąc wszytskie posty z nim związane aby nie było po nim żadnego sladu. Gdy tego nie zrobiłem zaczął mnie wielce straszyć sądami, aż sobie zacytuję:
" Moze wolisz po prostu do sadu w tej sprawie przyjechac?" xD

Chłopcze ja nie mam 15 lat zebym sie bał czegoś takiego !

Dopilnuje aby ten temat się dość dobrze rozpowszechnił w sieci, a wszelkie kopie sobie zapisze.

Teraz widać jakim jesteś człowiekiem, nie masz poczucia winy, nie umiesz odejść z honorem, a na dodatek zachowałeś sie jak jakiś małolat.

Dla wyszukiwarek i innych sieci które powinny od razu go dodać do banned, za niszczenie de facto czyjejś pracy :

Klapouchy[dgl]
STEAM_0:1:12208307 oraz STEAM_0:1:26749286
IP: 89.76.32.73 jak i również: 89.72.156.69 ; 87.207.223.13
Profil steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561197984682343

I na koniec Ry.. tzn On - Kamil M. :
Obrazek

Kłapouchy dałeś ciała....

Oświadczam, że Post ma charakter informacyjny i nie ma na celu urażenia osób trzecich.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Oschi

Zawsze pomocny

• Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Postawione piwa: 70
  • Otrzymane piwa: 94

(#2) Napisano 4 maja 2012, o 20:03

jasna pała no to ładnie Nas jechał po kryjomu.

I powiedzieć że tak mu zależało na serwie że musiał go rozjebać

" zabiorę zabawki i nie będę się z Wami bawił " = jak dziecko :/
"Kolejny stracony dzień z życia poza kontrolą ... "
"Umiesz liczyc ? - Licz na Siebie"

Obrazek

Obrazek

19MUCHA10

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#3) Napisano 4 maja 2012, o 20:06

hahahaha i wyszło na moje... Mówiłem odrazu aby banować dziada na 2 kontach steam przy poprzedniej sytuacji... Ale nie Wy wszyscy uwierzyliście jemu... bo jest swietnym graczem, pomagał serwerowni itp. Ale kto jak nie on znał wszystkie rzeczy aby obejść wszystkie zabezpieczenia. Jednym słowem byliście kurde naiwni wszyscy bo uwierzyliście jemu a nie np mi... od zawsze byłem przeciwny jemu i teraz macie dowody na nie winność jego. dzieki bardzo... choć ciekaw jestem czy znów downowi darujecie i mu wybaczycie...
[center]Obrazek[/center]

Yayabuzzka^^

V.I.P

• Awatar użytkownika
  • V.I.P
  • Postawione piwa: 216
  • Otrzymane piwa: 174

(#4) Napisano 4 maja 2012, o 20:29

Mucha przestań za przeproszeniem pierdolić ;/ i wszystkich winić bo nikt mu nie odbanował jego konta steam , jedyne co mógł to pokazać skruchę, poprzepraszać wszystkich ale i tak jemu to nic nie dało i się wkurwił i postanowił się zemścić ot co.

Szkoda mi takich ludzi jak Klapouchy którzy tona we własnym gównie. Zresztą szkoda słów na niego, Niech zabiera swoje zabawki razem z oddanymi kolegami.
Obrazek

19MUCHA10

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#5) Napisano 5 maja 2012, o 01:09

przepraszam Aga jeśli odebrałaś że to Was oczerniam bo nie miałem wogole tego na mysli. zreszta winny sie tlumaczy takze nie bede pisal wszystkiego, wazne ze AXL wie o co mi chodzilo ;)

p.s.
przepraszam jesli kogo kolwiek moja wypowiedz urazila...

p.s. 2

sory za bledy ortograficzne jesli popelnilem, ale jest majowka i baluje ;p pozdrawiam ;) szczególnie Panie z cs-lamers:D <3
[center]Obrazek[/center]

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator

(#6) Napisano 5 maja 2012, o 01:23

Po prostu wczesniej nie było takich dowodów jak teraz, bo po zjebaniu forum zapewne tez po znajomości kłpouchego nie było jak bo zatarł slady i omotal wszystkich. Teraz sa dowody i powody. Sam sie poniżył ...
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

malinowa'

Zawsze pomocny

• Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Postawione piwa: 1

(#7) Napisano 5 maja 2012, o 01:30

AHAHAHHAHA a to skurwiel ! dla niego serca nie będę mieć niech się ciągnie : ]

Ale to ostanie i prosze na koniec jego ryj BACH ! Rozwaliłeś mnie :D

A Kłapo okazał się fałszywcem nie ma słów na niego...

Ogólnie to siema! i miłej nocy : )
Obrazek[/URL]

Smerfetka

Kobitka

• Awatar użytkownika
  • Kobitka
  • Postawione piwa: 11
  • Otrzymane piwa: 10

(#8) Napisano 5 maja 2012, o 02:07

Wow, ale się zawiodłam na nim.Myślałam,że to porządny człowiek, a tu proszę.Dobrze,że wszystko się wyjaśniło

rusqov

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#9) Napisano 5 maja 2012, o 09:05

Też myślałem, że gość jest w porządku, nawet po tym co zrobił. Teraz widać, że to zwykła szmata bez honoru. Ciekawe ile razy po ryju dostał za swoją fałszywość ;)

OptiMuS-PrimE

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 3

(#10) Napisano 5 maja 2012, o 16:01

szkoda mi takich ludzi, ale cóż nie oszukujmy się . Nie każdy się potrafi zmienić.
Teraz można tylko stwierdzić fakty i lecimy dalej.

pozdro OptiMuS

prawnik

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#11) Napisano 5 maja 2012, o 16:12

Hmm nie zamierzam wnikać czy oceniać. Chcieliście, wyrzuciliście. Nie zamierzam również dyskutować czy jestem od niego czy nie ;) Skończyłem prawo a jako, że gram czasami u was postanowiłem nawet się zarejestrować i napisać co nieco od siebie :) Podejrzewam, że zaraz padnie na mnie ogrom bluzgów i bezczelnego zachowania jednak staram się jedynie być obiektywny w całej sytuacji. Według waszych dowodów nie mogę tutaj się nie zgodzić. Macie ip, na którym grał i na którym próbował wbić. Nie neguję tego. Neguję jednak zachowanie niektórych osób, które mimo przez was napisanego regulaminu go złamały oraz przepisów prawa polskiego :)

Zacznę może od waszych regulaminów. Otóż:

1. Cenimy wolność słowa, ale z poszanowaniem godności. Nie wyśmiewaj i nie obrażaj innych użytkowników.

Mamy tutaj z dosłownym łamaniem regulaminu przez użytkowników no ale tak przecież jest punkt 11 ;)

2. Nie używaj wulgaryzmów - z wyjątkiem prośby o ich przetłumaczenie.

Jak wyżej.

A teraz mój konik prawo polskie :) Wkleję tutaj kilka paragrafów, które złamał autor owego topic'u. Proszę tylko nie usprawiedliwiać swoich poczynań próbą dyskredytacji i udowodnienia winy użytkownikowi Kłapouchy dgl. Od tego są organy ścigania.

Użyliście imienia i nazwiska użytkownika Kłapouchy dgl oraz zdjęcie, które zostało zrobione przez kogoś z jego otoczenia albo jego samego. Imię i nazwisko jak i wizerunek oraz zdjęcie nawet w wersji cyfrowej podlega ochronie prawnej i bezprawne wykorzystywanie jest zabronione.

Dane te mimo, że mogły być dostępne w aplikacji STEAM wcale nie oznacza, że można je wykorzystywać przez was w jakimkolwiek celu. Do tego prawo ma jedynie STEAM o ile zamieścił odpowiedni wpis w regulaminie świadczenia usług lub przy rejestracji umieścili odpowiednią klauzulę do wykorzystania danych osobowych.

Ponadto w regulaminie nie umieściliście iż zdjęcia i wypowiedzi stają się własnością forum, zatem jeżeli zażądał ich usunięcia jesteście zobligowani do ich usunięcia i nie wykorzystywania w żadnej formie.

Teraz zmiana regulaminu nie ma znaczenia bo podejrzewam, że skoro napisał wam, że spotkacie się w sądzie to zrzuty ekranu powyższego topicu i regulaminu posiada.

Ale, ale wracając do tematu prawa polskiego. Poniżej zamieszczam artykuły, pod które podpada autor topicu :)

KODEKS CYWILNY
Art. 23. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach.

Art. 24. § 1. Ten, czyje dobro osobiste zostaje zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania, chyba że nie jest ono bezprawne. W razie dokonanego naruszenia może on także żądać, ażeby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności ażeby złożyła oświadczenie odpowiedniej treści i w odpowiedniej formie. Na zasadach przewidzianych w kodeksie może on również żądać zadośćuczynienia pieniężnego lub zapłaty odpowiedniej sumy pieniężnej na wskazany cel społeczny.

USTAWA O PRAWACH AUTORSKICH I PRAWACH POKREWNYCH
Art. 81. pkt. 1. Rozpowszechnianie wizerunku wymaga zezwolenia osoby na nim przedstawionej. W braku wyraźnego zastrzeżenia zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli osoba ta otrzymała umówioną zapłatę za pozowanie.

Art. 83. Do roszczeń w przypadku rozpowszechniania wizerunku osoby na nim przedstawionej oraz rozpowszechniania korespondencji bez wymaganego zezwolenia osoby, do której została skierowana, stosuje się odpowiednio przepis art. 78 ust. 1; roszczeń tych nie można dochodzić po upływie dwudziestu lat od śmierci tych osób.

Art. 78. pkt. 1. . Twórca, którego autorskie prawa osobiste zostały zagrożone cudzym działaniem, może żądać zaniechania tego działania. W razie dokonanego naruszenia może także żądać, aby osoba, która dopuściła się naruszenia, dopełniła czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków, w szczególności aby złożyła publiczne oświadczenie o odpowiedniej treści i formie. Jeżeli naruszenie było zawinione,
sąd może przyznać twórcy odpowiednią sumę pieniężną tytułem zadośćuczynienia za doznaną krzywdę lub – na żądanie twórcy – zobowiązać sprawcę, aby uiścił odpowiednią sumę pieniężną na wskazany przez twórcę cel społeczny.

(robiąc sobie samemu zdjęcie jest twórcą)

------------------------------------------------------------
REASUMUJĄC: ani on bez winy ani wy a prawo swoją drogą zatem wnioski wyciągnijcie sami.

Oschi

Zawsze pomocny

• Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Postawione piwa: 70
  • Otrzymane piwa: 94

(#12) Napisano 5 maja 2012, o 16:27

Ciekawe bardzo że zarejestrowałeś się właśnie dzisiaj, po ukazaniu tego tematu

gratuluję inwencji Twórczej :)
"Kolejny stracony dzień z życia poza kontrolą ... "
"Umiesz liczyc ? - Licz na Siebie"

Obrazek

Obrazek

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator

(#13) Napisano 5 maja 2012, o 16:37

A ten nick to ma mi działać na wyobraźnię czy jak ? :D
Obrazek

taczka

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#14) Napisano 5 maja 2012, o 17:49

Obrazek
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Yayabuzza

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 203
  • Otrzymane piwa: 156

(#15) Napisano 5 maja 2012, o 23:12

tak wiec nie ma co rzucać paragrafami bo on święty nie jest :)
Sentinel Prime, Sideswipe, Abacus ale najczęściej poprostu Yayabuzza :)
Ostatimi czasy - wpadlem ponapierdalac!!!

Wróć do Ogłoszenia