Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

Rezerwacja slota

Propozycje oraz pytania dotyczące forum oraz zażalenia na użytkowników itp

Fruwek

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#1) Napisano 23 paź 2011, o 13:31

Ostatnio często jest tak, że nie mogę wbić na serwer bo jest pełny i muszę czekać na slota. Stąd moja propozycja:

Schować 1 slota, na którym będzie rezerwacja, ew. 2.
Przyznać sloty wszystkim adminom, i udostępnić możliwość kupna slota "zwykłym graczom" np. za 5zł/mc.

Takie rozwiązanie pozwoli na bezwarunkowy dostęp adminów do serwera, a także będzie to źródło dodatkowego dochodu, co pomoże utrzymać serwer :)

Więc, co Wy na to? :)
"Moge wszystko, to ma dwie strony!"

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#2) Napisano 23 paź 2011, o 14:36

Jeżeli zrobi się rezerwacje slota, to gracze którzy będą chcieli wejść przy pełnym serwie, nie będą mogli ustawić automatycznego łączenia, bo ich będzie odrazu wywalać.
Po drugie aby zrobić żeby było ok musiałbym ukryć chyba 2 sloty jeżeli się nie mylę, a więc te 2 sloty przez większość czasy byłyby marnowane. Żeby na serwer wbić wystarczy na auto i odświeżać, nawet z przy pełnym przeważnie wchodzę w ok 30 sec, i nie miałem z tym większych problemów.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Fruwek

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#3) Napisano 23 paź 2011, o 15:39

Tego wywalania można uniknąć, kiedy schowamy sloty, wtedy będzie widać 24 a nie 25 :)
"Moge wszystko, to ma dwie strony!"

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#4) Napisano 23 paź 2011, o 17:17

[quote="Fruwek"]Tego wywalania można uniknąć, kiedy schowamy sloty, wtedy będzie widać 24 a nie 25 :)[/quote]

Napisałem już wyżej, schowanie 1 slota nie pomaga zbytnio. Wieczorkiem zrobimy dla testu z 1 slotem.

EDIT

No i lypa
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Wróć do Propozycje / Pytania / Zażalenia / Sprawy ogólne serwerów