Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

cl_flushentitypacket lost

Masz problem z CS ? - wyraź "To".

Nap

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 119
  • Otrzymane piwa: 38

(#1) Napisano 19 lut 2016, o 11:53

Co to znaczy? Wyskakuje mi ciągle od kilku dni nie da sie grać. Gra sie zacina na 1-4 sek. Zrobiłem nawet screena ale wychodzi mi coś takiego: http://imgur.com/H4pMaWt
Dodam tylko, że z gry mnie nie wywala i nie wiem czemu taki screen wychodzi.
Obrazek

CZK

Cham i prostak!

• Awatar użytkownika
  • Cham i prostak!
  • Postawione piwa: 15
  • Otrzymane piwa: 393

(#2) Napisano 19 lut 2016, o 12:23

Tracisz pakiety w sensie problemy z łączem w sensie potrzebny kontakt z dostawcą bądź cierpliwość bo raczej samemu ciężko naprawić. Być może się mylę i jakiś magiczny użytkownik zna tajny sposób na ten problem.

Czym są pakiety? Są to określone ilości danych, które na wskutek różnych anomalii potrafią się gdzieś po drodze zagubić, dlaczego? Nie mam pojęcia, wiem jedynie, że zanim dana informacja dotrze od źródła do celu przechodzi przez pośredników, którzy spowalniają i hapsają niektóre dane. U mnie kiedyś np. dostawca "Virgin" blokował po części połączenia z CSL i innymi polskimi serwerami (nie tylko CS) ale i wirtualna polska czy inne zwyczajne przeglądarki ładowały się irytująco długo.

Ps. Wyszukaj w pasku start "CMD", wpisz TRACERT + ip serwera i zobacz gdzie jest problem. ;)
Wasze piwa dosłownie idą na szczytny cel.:devil: Obrazek

ForsakenKolektor

Na przepustce

• Awatar użytkownika
  • Na przepustce
  • Postawione piwa: 38
  • Otrzymane piwa: 18

(#3) Napisano 19 lut 2016, o 13:59

Korzystasz z wifi na kompie?
Obrazek

Nap

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#4) Napisano 19 lut 2016, o 14:29

Mam radiówkę ale do tej pory nie było takich problemów :/ Odkąd tu gram, to ciągle mam tego samego neta.

Test Tracert: http://imgur.com/QsHcy4c

Tylko ja korzystam z tego internetu :) Co prawda router ma Wi-Fi ale jest na hasło i nikomu go nie podawałem, a ja sam mam go bezpośrednio podłączonego poprzez USB.
Obrazek

Kasia

Kobitka

• Awatar użytkownika
  • Kobitka
  • Postawione piwa: 35
  • Otrzymane piwa: 40

(#5) Napisano 19 lut 2016, o 15:49

A wiec tak masz lacznie 7 pakietow ostatnie dwa to wlasnie droga do shooters wyglada ,ze wszystko jest ok.Problem masz z 2i3 pakietem ktory poprostu ci sie gubi<request time out>Moim zdaniem musisz interweniowac u dostawcy internetu,ale oczywiscie moge sie mylic.
P.s. internet z playa nie nadaje sie to plynnej gry proponuje zmienic na kabel.

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#6) Napisano 19 lut 2016, o 16:38

Z tego za dużo nie wynika.

Pobierz: http://winmtr.net/download-winmtr/

Jako host wpisujesz IP serwera bez portu, czyli: 195.42.112.8

Startujesz, czekasz kilka minut 5-10, stopujesz, klikasz "copy text to clipboard" i wklejasz do posta.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Nap

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#7) Napisano 19 lut 2016, o 16:51

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| www.huaweimobilewifi.com - 0 | 398 | 398 | 1 | 13 | 457 | 16 |
| No response from host - 100 | 80 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 80 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| user-89-108-198-2.mobile.playmobile.pl - 0 | 398 | 398 | 21 | 40 | 380 | 46 |
| 89.108.194.83 - 0 | 398 | 398 | 22 | 39 | 423 | 39 |
| shooters.thinx.pl - 0 | 398 | 398 | 23 | 39 | 449 | 26 |
| s8.shooters.pl - 0 | 398 | 398 | 23 | 40 | 455 | 49 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
Obrazek

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator

(#8) Napisano 19 lut 2016, o 17:06

Jeśli się nie mylę to problem masz na połączeniu z routerem, bo jak widać potrafi mieć zajebistego laga :)
Myślę że lepszą opcja byłoby podpięcie się przez kabel "lanowy" na "RJ-45"
@~ yay ~, for Equestria! może coś doda od siebie.
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

~ yay ~, for Equestria!

Admin serwera:
    SZMAJL

• Awatar użytkownika
  • DIDZEJ CSL
  • Postawione piwa: 29
  • Otrzymane piwa: 195

(#9) Napisano 19 lut 2016, o 17:22

Lol. Do pierwszego hopa masz najgorszy (WRST) ping na poziomie 457 ms, przy średniej 13... wybitnie widać, że w pewnym momencie się dławi. W 457 ms to cały świat można obskoczyć - średni ping do USA od nas do 110-200 (w zależności do którego wybrzeża).
Może za dużo równocześnie starasz się pchać, może jakiś sąsiad też dorobił się na wi-fi i zakłócacie się nawzajem bo korzystacie z tego samego kanału. Może mikrofalówkę odpalasz i pasmo zakłóca.
Sprawdź czy są jakieś inne sieci wi-fi w pobliżu, jeśli tak to sprawdź na jakich kanałach. Popatrz czy te Twoje problemy nie dzieją się w jakimś konkretnym momencie (coś startuje, ktoś gdzieś przechodzi i blokuje sygnał, etc). Spróbuj w ustawieniach karty wifi wymusić MNIEJSZĄ prędkość niż masz teraz. No i oczywste oczywistości - zrestartuj wszystko, tak fizycznie - odłącz od prądu na trochę oraz przemyśl czy coś zmieniałeś (ustawienia, sterowniki w Windowsie, zarządzanie energią etc).
PASSION! Już wkrótce :happymeat:
[sbyoutube2]https://www.youtube.com/watch?v=2WdgaX0IlFA[/sbyoutube2]

Nap

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#10) Napisano 21 lut 2016, o 16:28

Dobra, wyjaśnię to jeszcze raz.
Mam internet z play'a. Gram na nim od samego początku. W kompie też nic nie przestawiałem. Mam podłączony router do komputera poprzez kabel USB. Wiec nie wiem w czym pasmo Wi-Fi sąsiada może mi zakłócać połączenie w kablu. Mam nawet antenę kierunkową do tego routera. Problem pojawił się znikąd (nic nie zmieniałem) i nawet po wyłączeniu routera na całą noc i rozłożeniu go na części pierwsze nic to nie dało. Jest to tak, ze gram sobie normalnie i nagle lagi ~400 pingu znikąd... Wyskakuje ten komunikat w prawym górnym rogu i nie wiem co się wokół dzieje. Po kilku sekundach wszystko się odcina i mogę grać dalej ale po chwili lag wskakuje znowu. Nic mi się nie pobiera, nie mam nic włączonego (jedynie steam), nikt nie korzysta z mojego Wi-Fi. Nie grałem przez parę dni więc nie miałem możliwości sprawdzenia. Ale problem nadal jest.
Obrazek

Nacz0

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 44
  • Otrzymane piwa: 17

(#11) Napisano 21 lut 2016, o 19:39

A dzieje się to przez cąły dzień czy w określonych godzinach? Być może nadajnik się zapycha bo za dużo ludzi w danej chwili jest na necie :D
"Te kilka lat, kilkanaście lub kilkadziesiąt, Ci szybcy nie nadążają, mądrzy nie wiedzą, chcesz wiedzieć co tu się dzieje? Proszę cię bardzo, dziś w nocy samotni płaczą, a nadzy marzną"

Nap

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika

(#12) Napisano 21 lut 2016, o 21:04

No nie cały dzień. Jak teraz problem sie pojawiać będzie to postaram sie pozbierać jakieś informacje typu godziny zdarzeń, czy cos sie pobiera, czy deszcz meteorytów nie pada itp.

I jak wspominałem cała sytuacja dziej się od niedawna max 1,5 tygodnia.
Obrazek

hempgru

Na przepustce

• Awatar użytkownika
  • Na przepustce
  • Postawione piwa: 69
  • Otrzymane piwa: 12

(#13) Napisano 21 lut 2016, o 23:37

Też mam ten sam problem i tak ze od niedawna występuje co utrudnia grę ale odindtalowslem cs i na nową zainstalowałem i miałem jakiś czas spokój ale na dłuższą metę to nie dziala

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator

(#14) Napisano 22 lut 2016, o 01:06

Użytkownik Nap napisał:
Mam podłączony router do komputera poprzez kabel USB. Wiec nie wiem w czym pasmo Wi-Fi sąsiada może mi zakłócać połączenie w kablu. Mam nawet antenę kierunkową do tego routera.

Więc łączysz sie bezpośrednio z routerem kablem, czy przez swoją kierunkową antenkę ?
Piszesz tak że nie idzie tego zrozumieć...

Pytam sie po raz kolejny czy masz przy routerze wyjścia na kabel LANowy aka RJ-45 ?
Obrazek

Nacz0

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 44
  • Otrzymane piwa: 17

(#15) Napisano 22 lut 2016, o 01:38

Z tego co zrozumiałem ma taki modem http://www.mbbm.com.pl/internet-3g-routery-huawei-b593s-22-lte-router-o_l_79_5161.html i on się nie łaczy z żadną sięcią po kablu, po prostu ma antene z routera wyprowadzoną na zewnatrz która łapie nadajnik GSM i dzięki temu ma internet, to jest ten gówniany mobilny internet a nie stacjonarny :P to jest podobne działanie do tego internetu w telefonie :D i podejrzewam że łączy lapka i router kablem lan xd
"Te kilka lat, kilkanaście lub kilkadziesiąt, Ci szybcy nie nadążają, mądrzy nie wiedzą, chcesz wiedzieć co tu się dzieje? Proszę cię bardzo, dziś w nocy samotni płaczą, a nadzy marzną"

Wróć do Problemy