Jak w temacie, gadka szmatka o serii Gothic
Gothic 1 jest fantastyczną grą, nieliniowa fabuła, świat tętniący życiem, przeróżne stworki do pokonania, NPC'ty różnią się od siebie ( każdy ma swój charakter, wygląd, nie ma drugiego takiego samego NPC'ta. Mówie tutaj o postaciach z imionami ). Ogólnie to bardzo gorąco polecam każdemu tą gierkę, kto w nią nie grał niech żałuje, nigdy nie wyjdzie druga taka znakomita gra cRPG. Dzisiaj przeszedłem tą grę, zajęło mi to około 22h.
Grę zacząłem od przyłączenia się do Starego Obozu, zostałem na początku CIeniem. Potem Awansowałem na Strażnika. Po wygnaniu ze Starego Obozu przyłączyłem się do Najemników, i zaraz potem do Magów Wody. Z czasem uczyłem się kręgów magii, i kiedy doszedłem do piątego, Xardas nauczył mnie ostatniego, szóstego, i zostałem Nekromantą. Jako Nekromanta przeszedłem grę, i jestem z tej decyzji bardzo zadowolony. Przy okazji nauki 6 kręgu, dostałem Szatę Mrocznych Sztuk.
Dzisiaj również zacznę przygodę w Gothic 2 Noc Kruka, jest to takie jakby rozszerzenie Gothica 2, z dodanym nowym światem i zadaniami. W tamtym roku ją przeszedłem, lecz seria jest tak fantastyczna, że wracam do niej ponownie.
Czasami będę załączał zrzuty ekranu jak mi idzie, kim jestem, i jak to wszystko ogólnie wygląda
Zachęcam do wyrażania swoich opinii na temat gry, przemyśleń, i do wypowiedzi na temat tej serii