Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
FFA [NS/S]145.239.236.245:27015de_nuke26/32OnlinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com10/124OnlinePOŁĄCZ
Na naszych serwerach napierdala obecnie 26 graczy, maksymalnie może grać ich 32. Daje to zapełnienie rzędu 81.25% :-)

Ping

xDSanT

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Postawione piwa: 0
  • Otrzymane piwa: 0

(#1) Napisano 16 paź 2012, o 22:43

Witam.Od kilku dni mam problem z pingiem na serwerze.Skacze od 30-400.Sformatowałem laptopa,wgrałem nowego win 7 ,zainstalowałem cs,resetowałem router,lecz dalej to samo.Na innych serwerach mam ping normalny wiec nie mam bladego pojęcia dlaczego tak się dzieje.Dodam ze sprawdzałem tez na 2 laptopie(win Xp) i jest tak samo.Więc to raczej nie jest wina sprzętu.Gdy sprawdzam ping w (menu start - uruchom ip serwera) ping jest normalny.Net mam 10 Mega Neo,chodzi dobrze,niema problemów.Próbowałem rożnych sposobów na obniżenie pingu znalezionych w google ale nic nie pomogły.Proszę o pomoc.Pozdrawiam

Poison2607

• Awatar użytkownika

(#2) Napisano 16 paź 2012, o 23:24

Jak odpalasz cs'a, to wejdź na jakiś serwer na spekta, zminimalizuj cs'a, i wejdź w menadżera zadan. Tam będziesz mial zakładke procesy, poszukaj "hl.exe." czy jakoś tak, to jest proces odpowiedzialny za cs'a. Kliknij na to prawym, i masz kolumne " ustaw priorytet " Daj na niski, i powinno byc ok. Też keidyś miałem win7, i miałem przez niego 20-fpsow i ping własnie taki, dlatego miałem przerwe poł roku grania w cs'a, przez gowniany win 7. Jak to nie pomoże to nie wiem co, mi to pomogło.

Axl

Główny Administrator

• Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Postawione piwa: 46
  • Otrzymane piwa: 364

(#3) Napisano 17 paź 2012, o 01:06

Na innych ma normalny ping, a co do priorytetu to nie polecam tego ustawienia :)

Prawdopodobnie jakis problem z tracet albo pzryłączem.

Sprawdz czy np w grze masz ping 200 a na zakladce serwry normalny. Jezeli tak to wina Twojego systemu/antywirusa/rejestru

To że masz 10 mega nie ma zadnego związku z pingiem, ping to opóźnienie i ma sie nijak do szybkość pobierania.
Taka ciekawostka że na dawnej neostradzie 128/256bit były zawsze mniejsze pingi, znawcy wiedza jaki byl tam myk ;)
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

xDSanT

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 0

(#4) Napisano 17 paź 2012, o 10:07

Użytkownik Poison2607 napisał:
Jak odpalasz cs'a, to wejdź na jakiś serwer na spekta, zminimalizuj cs'a, i wejdź w menadżera zadan. Tam będziesz mial zakładke procesy, poszukaj "hl.exe." czy jakoś tak, to jest proces odpowiedzialny za cs'a. Kliknij na to prawym, i masz kolumne " ustaw priorytet " Daj na niski, i powinno byc ok.

próbowałem juz tego i nic to nie dało.Ja juz od roku mam win 7 i nie miałem problemów z pingiem w cs,to raczej nie w tym problem.
[hr]
Axl jest tak ja mówisz w grze 300 a na zakładce serwa 45.O dziwo wszedłem teraz na serwer i ping mam w normie,chyba samo przeszło:D

OptiMuS-PrimE

Ten tego zwykły szarak.

• Awatar użytkownika
  • Postawione piwa: 3

(#5) Napisano 17 paź 2012, o 10:18

przeskanuj kąpa dobrym antywirusem, może coś złapałeś:D

Wróć do Archiwum DD2