Nasze Serwery
  Nazwa Serwera Adres IP Monitor Mapa Gracze Status  
DeathMatch [NS/S]80.72.42.104:27015/OfflinePOŁĄCZ
TS3cs-lamers.com3/60OnlinePOŁĄCZ
Ooops, coś poszło nie tak :( Axl już pracuje!

CS:GO na laptopie?

Rozmowy związane ze sprzętem komputerowym.

Rudziutka

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 2052
  • Dołączył: 13 sie 2013, o 23:14
  • Lokalizacja: Leśna Podlaska
  • Postawione piwa: 510
  • Otrzymane piwa: 780

(#1) Napisano 30 sty 2014, o 12:38

Otóż mam zamiar kupić nowy sprzęt, ale nie chcę żeby był to komputer stacjonarny. Dużo wyjeżdżam i cenię sobie to, że mogę swój sprzęt wziąć ze sobą więc poszukuję jakiegoś laptopa. Pytanie do Was: Czy ktoś z Was ma może laptopa i śmiga na nim CS:GO? Chciałabym zacząć w to grać i chcę wiedzieć czy pójdzie na jakimkolwiek laptopie .
Może ma ktoś laptopa, na którym świetnie chodzi GO :D
Jeżeli macie jakąkolwiek wiedzę na temat sprzętu na którym można sobie pograć, to dawajcie znać , bo nie chcę kupić byle shitu a ja jestem kompletnie zielona jeżeli o to chodzi :D

TYLER

  • Awatar użytkownika

(#2) Napisano 30 sty 2014, o 12:54

€€€€ jakieś przeznaczone masz? Czy cena nie gra roli :P

Rudziutka

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 2052
  • Dołączył: 13 sie 2013, o 23:14
  • Lokalizacja: Leśna Podlaska
  • Postawione piwa: 510
  • Otrzymane piwa: 780

(#3) Napisano 30 sty 2014, o 13:24

Tak do 3 tys może być :P

Parker

    Admin serwera:
    DD2! FFA! ABW CSL!

  • Awatar użytkownika
  • Zawsze pomocny
  • Posty: 2083
  • Dołączył: 16 kwie 2013, o 23:41
  • Lokalizacja: Tarnobrzeg
  • Postawione piwa: 112
  • Otrzymane piwa: 221

(#4) Napisano 30 sty 2014, o 13:55

Do 3 tys. możesz sobie kupić laptopa, na którym CS:go będzie Ci śmigał jak 1.6 na tym co masz teraz xd Ja kupiłem sobie laptopa jakiś rok temu za ledwo ponad 2 tys. i mam w cs:go ok. 70 fps.
Dopowiem tyle, że 2 takie same laptopy z takimi samymi parametrami są ok. 400 zł droższe jeżeli mają matrycę 17.9 , według mnie lepiej kupić taniej 15.9 bo jest to wystarczająca wielkość laptopa :D
http://allegro.pl/laptop-asus-x550vc-i5 ... 92660.html
Tutaj masz z allegro link według mnie wadą tego akurat laptopa jest to, że ma tylko 500GB na dysku ( w praktyce to będzie ok. 450 ) ale zawsze jeżeli potrzebujesz dużo miejsca możesz dokupić sobie dysk zewnętrzny :)
Obrazek
Obrazek

Zwierze

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 830
  • Dołączył: 2 lut 2013, o 20:43
  • Postawione piwa: 42
  • Otrzymane piwa: 168

(#5) Napisano 31 sty 2014, o 02:00

Użytkownik Parker napisał:
ale zawsze jeżeli potrzebujesz dużo miejsca możesz dokupić sobie dysk zewnętrzny :)


To kobieta, one nie potrzebują aż tyle miejsca na dysku co my :swinia

Grand

    ZBANOWANY CSL

  • Awatar użytkownika
  • ZBANOWANY CSL
  • Posty: 325
  • Dołączył: 15 lip 2012, o 11:15
  • Lokalizacja: Suchary
  • Postawione piwa: 44
  • Otrzymane piwa: 83

(#6) Napisano 31 sty 2014, o 04:45

http://lenovo.strefamarek.allegro.pl/la ... 51663.html Zobacz to :)

Rudziutka

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 2052
  • Dołączył: 13 sie 2013, o 23:14
  • Lokalizacja: Leśna Podlaska
  • Postawione piwa: 510
  • Otrzymane piwa: 780

(#7) Napisano 31 sty 2014, o 09:03

Miejsca za dużo nie potrzebuję :D mają mi się pomieścić tylko gry . Mój lapek ma już 7 lat prawie więc czas na emeryturę przejść :D Do tego jak gram albo robię cokolwiek innego potrafi się wyłączyć mimo tego, że jest naładowany.

Użytkownik Indywidual napisał:
http://lenovo.strefamarek.allegro.pl/laptop-lenovo-ideapad-y500-59-351663.html Zobacz to :)


Bardzo dobry sprzęt, którym bym nie pogardziła jak dozbieram to może się skuszę nad właśnie takim :P W ogóle myślałam nad sprzętem z Lenovo bo wydają się być lepsze niż mój Samsung na przykład :D

KLDzik

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 370
  • Dołączył: 2 lut 2013, o 14:59
  • Postawione piwa: 32
  • Otrzymane piwa: 29

(#8) Napisano 31 sty 2014, o 12:07

Samsung daje sporą marże na sprzęt przez to, że to właśnie "samsung"
Obrazek
Obrazek

Grand

    ZBANOWANY CSL

  • Awatar użytkownika
  • ZBANOWANY CSL
  • Posty: 325
  • Dołączył: 15 lip 2012, o 11:15
  • Lokalizacja: Suchary
  • Postawione piwa: 44
  • Otrzymane piwa: 83

(#9) Napisano 1 lut 2014, o 04:35

Jeżeli taki model Ci się podoba to zobacz na allegro są tańsze niż ten Co CI podałem :)

ktos

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 661
  • Dołączył: 29 sie 2012, o 16:04
  • Lokalizacja: Rzeszów
  • Postawione piwa: 365
  • Otrzymane piwa: 141

(#10) Napisano 4 lut 2014, o 09:17

Użytkownik Indywidual napisał:
http://lenovo.strefamarek.allegro.pl/laptop-lenovo-ideapad-y500-59-351663.html Zobacz to :)


Nie kupuj tego z karta graficzna 2x nVidia GeForce GT 650M 2GB SLI,
ponieważ są mikro przycięcia, oraz NVIDIa musi robić aktualizacje kartę do każdej gry z osobna.
Oraz ma procesor i5, który już jest przestarzały - szukaj coś z i7 :)

http://lenovo.strefamarek.allegro.pl/la ... 95028.html
y510p
- i7-4700MQ
- (Full HD) 1920 x 1080
- Geforce GT 755M
- 1TB + rozszerzony o 8GB SSHD
- podświetlana klawiatura
- głośniki JBL
Dałem tylko przykład, można znaleźć taniej, za mój dałem 3199zł i było to 3 miechy temu.
W CS:GO mam okolo 200-300fps


Rozglądaj się za minimum 8gb ram i rozdzielczością która Tobie odpowiada, ale to zależy.. jak tylko do gier to najlepsza jest mała rozdzielczość gdyż komputer będzie miał więcej FPS, a gdy coś projektujesz grafika jakieś inne pierdolety to wiadomo, że FULL HD będzie najlepsza :)
Obrazek

tekno1337

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 63
  • Dołączył: 1 maja 2013, o 16:27
  • Postawione piwa: 2
  • Otrzymane piwa: 9

(#11) Napisano 9 lut 2014, o 19:41

http://allegro.pl/laptop-msi-ge70-2oc-i ... 22402.html

na tym powinnas miec przyzwoite fpsy w cs go

ktos

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 661
  • Dołączył: 29 sie 2012, o 16:04
  • Lokalizacja: Rzeszów
  • Postawione piwa: 365
  • Otrzymane piwa: 141

(#12) Napisano 9 lut 2014, o 19:44

Msi dobre !
Obrazek

Zrubaty

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 128
  • Dołączył: 13 lut 2013, o 21:26
  • Lokalizacja: Małopolska Tarnów
  • Postawione piwa: 11
  • Otrzymane piwa: 15

(#13) Napisano 9 lut 2014, o 20:01

http://www.komputronik.pl/product/17442 ... GB_W8.html Jak dla ciebie to ten 15cali zgrabny i przed wszystkim lekki i kupuj w tym sklepie + antywirus noroton internet security i ubezpieczenie w razie uszkodzenia z twojej winny i wychodzi ci nie całe 3 tysiące :) i myszka http://www.komputronik.pl/product/17484 ... _Blue.html :D

Rudziutka

    Ten tego zwykły szarak.

  • Awatar użytkownika
  • Ten tego zwykły szarak.
  • Posty: 2052
  • Dołączył: 13 sie 2013, o 23:14
  • Lokalizacja: Leśna Podlaska
  • Postawione piwa: 510
  • Otrzymane piwa: 780

(#14) Napisano 10 mar 2014, o 10:41

Trochę czasu minęło :D Kupiłam swój sprzęcik za 1500 zł - http://allegro.pl/laptop-lenovo-g580h-i ... 97043.html

GO pójdzie więc jestem zadowolona :) Jak ktoś będzie chciał laptopa to polecam własnie taki model z Lenovo :)

Axl

    Główny Administrator

  • Awatar użytkownika
  • Główny Administrator
  • Posty: 3304
  • Dołączył: 18 kwie 2011, o 03:53
  • Postawione piwa: 48
  • Otrzymane piwa: 364

(#15) Napisano 10 mar 2014, o 12:28

Szkoda ze grafa zintegrowana a nie dedykowana, a to bylo najwazniejsze jesli chodzi o przetwarzanie obrazu (fps w grze)
Ale jak jestes zadowolona to niech sluzy jak najdluzej ;)
Obrazek
Siłka koks i kreatyna zrobią z ciebie skurwysyna. A nie jakieś piwko, wódeczka i jointy.

Wróć do Sprzet



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

Wymiana linkami: cs-hax.comLamernialamernia/a> •